Asset Publisher

null Delft-FEWS Dutch Userday 2020, event #2
23Jun

Delft-FEWS Dutch Userday 2020, event #2

23 Jun 2020 9:30 - 11:30 Via link

Deel 2 van de Delft-FEWS online gebruikersdag.

Dit 2e deel wordt een interactief deel met een aantal breakout sessies.

 

De Delft-FEWS NL gebruikersdag wordt dit jaar gehouden in 3 online events op 16, 23 en 30 juni. 

Het thema dit jaar is: Bereik meer met data in Delft-FEWS

Tijdens deze editie van de Delft-FEWS gebruikersdagen gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen. Hoe kan bijvoorbeeld data op eenvoudige wijze ontsloten worden? Hoe ga je om met groeiende en grotere databronnen? Wat is de kwaliteit van data? Hoe kan al die data op een simpelere manier worden gevisualiseerd? En bovenal wat is de rol van Delft-FEWS hierin voor de waterbeheerders van Nederland?

Databases groeien en groeien en sinds een aantal jaar wordt de mogelijkheden door kleinere en goedkopere sensoren en IoT als nieuwe databronnen alsmaar groter. Daarnaast is er ook steeds meer de wens vanuit de samenleving en de waterbeheerders om data te ontsluiten, eenvoudig toegankelijk te maken en op een simpele maar effectieve wijze te visualiseren. Kortom, er gebeurt veel op het gebied van data.

Het programma is verdeeld over drie opeenvolgende dinsdagen in juni van maximaal 2 uur, waarbij we iedere dag beginnen om 9:30 uur en om 11:30 uur eindigen. Vanaf 9:25 uur kunt u inloggen in de virtuele presentatie omgeving. 16 juni staat in het teken van presentaties van Wilco Hazeleger (Universiteit Utrecht) en Marc Philippart (Rijkswaterstaat). Op 23 juni geven we verschillende break-out sessies waarbij vooral de praktijk centraal staat. Op 30 juni is er ruimte voor dialoog en sluiten we af met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Delft-FEWS.

Het tweede deel van het online event heeft plaatsgevonden op dinsdag 23 juni. Bijna alle presentaties zijn via de links hieronder te downloaden. Voor de presentatie over Satellietdata in Delft-FEWS gaat u naar ons Delft-FEWS YouTubekanaal.

Download presentations

Uitwisseling van water in de API Economy  >  By Joeri Verheijden & Valerie Demetriades Nelen en Schuurmans

Uitwisseling van water in de API Economy - Lizard bestanden  >  By Joeri Verheijden & Valerie Demetriades Nelen en Schuurmans

Geautomatiseerd opsporen van fouten in hydrologische verwachtingen  >  By Joost Heijkers, Joost Stenfert HHDSR, HKV Lijn in Water

Databeheer in de waterketen  >  By Raymond de Wit, Klaas-Jan van Heeringen Waterschapsbedrijf Limburg, Deltares

All events