Migration status

  • Home Page: Activity map.

DELWAQ

DELWAQ is the engine of the D-Water Quality and D-Ecology programmes of the Delft3D suite. It is based on a rich library from which relevant substances and processes can be selected to quickly put water and sediment quality models together.

The processes library covers many aspects of water quality and ecology, from basic tracers, dissolved oxygen, nutrients, organic matter, inorganic suspended matter, heavy metals, bacteria and organic micro-pollutants, to complex algae and macrophyte dynamics. High performance solvers enable the simulation of long periods, often required to capture the full cycles of the processes being modelled.

The finite volume approach underlying DELWAQ allows it to be coupled to both the structured grid hydrodynamics of the current Delft3D-FLOW engine and the upcoming D-Flow Flexible Mesh engine (1D-2D-3D) of the Delft3D Flexible Mesh Suite (or even other models such as TELEMAC).

'DELWAQ in open source' is our invitation to all leading experts to collaborate in further development and research in the field of water quality, ecology and morphology using Delft3D. Feel free to post your DELWAQ related questions or comments in this dedicated forum space. If you are new to DELWAQ, the tutorial (in the user manual) is a good place to start. A list of DELWAQ related publications is available here.

** PLEASE TAG YOUR POST! **

 

 

Sub groups
D-Flow Flexible Mesh
DELWAQ

Cohesive sediments & muddy systems

 


Back

Boundaries problems

JR
Joana Ruas, modified 2 Years ago.

Boundaries problems

Youngling Posts: 2 Join Date: 3/14/17 Recent Posts
Hello!

I've started to use DELFT3D some months ago. I am modelling a groyn, on grid with 4000m (y) x 1100m (x) , with space cells (x=5 and y=5). My land boundary is on the East side.

I started to run the model only with the bondary WEST water level+time series. Now I want to run win the boundary NORTH neuman, and the model simply doesn't work.
I've alredy tried runing with NORTH water level+time series, and it went ok. but when I add the waves from north in the wave input, it goes wrong again.

Maybe I am doing something wrong that i didn't get it yet

I have problems with the simulation time too. For exemple, i made some tests with 4h of simulation. Now I want to increase that time, so I put 1 day with a morfac of 10, to obtain 10 days. But that model doesn't work as well.

I hope you can help me with your knowledge and experience.

Thank you