Migration status

  • Home Page: Activity map.

intro story DELWAQ

DELWAQ

DELWAQ is the engine of the D-Water Quality and D-Ecology programmes of the Delft3D suite. It is based on a rich library from which relevant substances and processes can be selected to quickly put water and sediment quality models together.

The processes library covers many aspects of water quality and ecology, from basic tracers, dissolved oxygen, nutrients, organic matter, inorganic suspended matter, heavy metals, bacteria and organic micro-pollutants, to complex algae and macrophyte dynamics. High performance solvers enable the simulation of long periods, often required to capture the full cycles of the processes being modelled.

The finite volume approach underlying DELWAQ allows it to be coupled to both the structured grid hydrodynamics of the current Delft3D-FLOW engine and the upcoming D-Flow Flexible Mesh engine (1D-2D-3D) of the Delft3D Flexible Mesh Suite (or even other models such as TELEMAC).

'DELWAQ in open source' is our invitation to all leading experts to collaborate in further development and research in the field of water quality, ecology and morphology using Delft3D. Feel free to post your DELWAQ related questions or comments in this dedicated forum space. If you are new to DELWAQ, the tutorial (in the user manual) is a good place to start. A list of DELWAQ related publications is available here.

** PLEASE TAG YOUR POST! **

 

 

Sub groups
D-Flow Flexible Mesh
DELWAQ

Cohesive sediments & muddy systems

 


Message Boards

Problems with creation of .cco and .lga files

MC
Maria C, modified 1 Year ago.

Problems with creation of .cco and .lga files

Youngling Posts: 3 Join Date: 4/11/18 Recent Posts

Dear all,

 

I am trying to run several models of a lake with Z-layers. The hydrodynamic model with FLOW works properly but the problem comes when I create the com- files to run some WAQ models. Although I am able to viasualize correctly the model domain in the GUI, the .cco and .lga files seem to be not correct, since when I go to QUICKPLOT and plot them I obtain just a line.

I have tried making the coupling via the built-in option in FLOW as well as with the COUPLING tool in the WAQ menu. The result is the same.

I attach the image of the lake domain as well as the .cco and .lga files.

I would be very grateful if you could give me some advice.

Best regards,

María

 

SL
Sung Tae LEE, modified 1 Year ago.

Sharing my same Error (RE: Problems with creation of .cco and .lga files)

Youngling Posts: 9 Join Date: 3/23/17 Recent Posts

Hello,

 

By keyword "lga", I found your posting and many others.

 

And yours is very similar with my case.

 

I just would like to share my case.

 

Plz refer to my posting. (https://oss.deltares.nl/web/delft3d/coast-/-estuary/-/message_boards/message/2280546)

CL
Chao Li, modified 8 Months ago.

RE: Problems with creation of .cco and .lga files

Youngling Posts: 5 Join Date: 6/16/19 Recent Posts
Hi,I think I have the same issue as yours, have you found a solution to this problem yet?