Migration status

  • Home Page: Activity map.

intro story DELWAQ

DELWAQ

DELWAQ is the engine of the D-Water Quality and D-Ecology programmes of the Delft3D suite. It is based on a rich library from which relevant substances and processes can be selected to quickly put water and sediment quality models together.

The processes library covers many aspects of water quality and ecology, from basic tracers, dissolved oxygen, nutrients, organic matter, inorganic suspended matter, heavy metals, bacteria and organic micro-pollutants, to complex algae and macrophyte dynamics. High performance solvers enable the simulation of long periods, often required to capture the full cycles of the processes being modelled.

The finite volume approach underlying DELWAQ allows it to be coupled to both the structured grid hydrodynamics of the current Delft3D-FLOW engine and the upcoming D-Flow Flexible Mesh engine (1D-2D-3D) of the Delft3D Flexible Mesh Suite (or even other models such as TELEMAC).

'DELWAQ in open source' is our invitation to all leading experts to collaborate in further development and research in the field of water quality, ecology and morphology using Delft3D. Feel free to post your DELWAQ related questions or comments in this dedicated forum space. If you are new to DELWAQ, the tutorial (in the user manual) is a good place to start. A list of DELWAQ related publications is available here.

** PLEASE TAG YOUR POST! **

 

 

Sub groups
D-Flow Flexible Mesh
DELWAQ

Cohesive sediments & muddy systems

 


Message Boards

Coupling RTC-Module in Delft-3D Flow

AA
Andi Afif, modified 6 Months ago.

Coupling RTC-Module in Delft-3D Flow

Youngling Posts: 7 Join Date: 3/23/18 Recent Posts
Dear Delft user community,

I am trying to use RTC (Real-Time Control) in a simple Delft3d-Flow model to try develop water management system. I do not have much experience in before, so I have a question about that and at the end, I will give the relevant files.

I was going to try run the model and coupling the flow model with RTC module, but it wasn't working well. The flow cmd box (attached) and rtc cmd box (attached) was freeze. But, when I try to run the model without RTC module, it was running as well as usual. The tri-diag files only displays ‘Creating new trih’ and ‘Creating new trim’ at the end. Does anyone know what was going on? I hope someone here will be able to give a clue about what might go wrong.

Thank you in advance.



Regards

Andi