null

Message Boards

Error in Waq (2)

Mary Akurut, modified 6 Years ago.

Error in Waq (2)

Youngling Posts: 18 Join Date: 3/14/13 Recent Posts
Dear,

I am new to water quality modelling. I finally thought I had set up a Water quality model for my case but it failed to run on Waq (2) with the result below:
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
???????????????????? D e l f t 3 D - D E L W A Q ????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????? D-Water Quality ??????? D-Ecology ??????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
? Deltares, DELWAQ2 Version 5.01.02.000000, Aug 20 2013, 10:33:15 ?
? Deltares, P.O. Box 177, 2600 MH Delft, The Netherlands ?
? Sales : sales@deltaressystems.nl tel: +31 (0)88 335 8188 ?
? Support options: support@deltaressystems.nl tel: +31 (0)88 335 8100 ?
? Open source website and forum: http://oss.delft3d.nl/ ?
? Copyright (c) 1993-2013 Deltares ?
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

forrtl: severe (47): write to READONLY file, unit 32, file C:\Deltares\projects\imb\leuven\WQ\IMBwq.mon

Image PC Routine Line Source
libifcoremd.dll 100A9150 Unknown Unknown Unknown
libifcoremd.dll 10091521 Unknown Unknown Unknown
libifcoremd.dll 100AAB0A Unknown Unknown Unknown
libifcoremd.dll 1001CD93 Unknown Unknown Unknown
libifcoremd.dll 1001C2CA Unknown Unknown Unknown
libifcoremd.dll 10071AAA Unknown Unknown Unknown
delwaq2_lib.dll 51AE4E19 _UNLOCK 94 UNLOCK.F
delwaq2_lib.dll 519296AB _DELWAQ2_mp_DELWQ 319 delwaq2.f
delwaq2_lib.dll 518B5211 Unknown Unknown Unknown
delwaq2.exe 01081227 _MAIN__ 40 dlwq2.f
delwaq2.exe 010BC533 Unknown Unknown Unknown
delwaq2.exe 010BBB7D Unknown Unknown Unknown
kernel32.dll 750833AA Unknown Unknown Unknown
ntdll.dll 77439F72 Unknown Unknown Unknown
ntdll.dll 77439F45 Unknown Unknown Unknown

My .mon file is as shown below:
Deltares, DELWAQ2 Version 5.01.02.000000, Aug 20 2013, 10:33:15
Execution start: 2013/08/28 16:08:01

Parallel processing with 1 processor(s)

total real array space: 69418
total integer array space: 13611
total character array space: 1102
grand total in 4-byte words: 84131 = 0-GB 0-MB 336-KB 524-Byte.
1 IMB_Leuven
WAQ

BOD
T0: 2001.01.01 00:00:00 (scu= 1s)

Initialisation from system file completed.

No process decomposition active
partit: noseg,nolay= 289 1 , nseghr= 289
partit: npart= 1, assigning all segments to part "npart", none to other parts

CONSTANT ON UNIT: 26, READING: com-imbleuven.len
SIMULATION TIME : 0D 0H 0M 0S !
TIME IN FILE : 0D 0H 9M 38S !
Closure error correction enabled

Initialising numerical options for method 15...18

Preconditioner switch not found, using default
switch = 3, corrections based on lower and upper

Maximum number of iterations found in input
Maximum number of iterations set to : 100
Maximum number of vectors is: 50

Relative tolerance found in input
Relative tolerance set to : 0.100E-06

Scaling switch not found, using default
switch = 1, scaling is switched on

Iteration report switch found in input
switch = 0, iteration report is switched off

Extra functionality DLWQTR
End extra functionality DLWQTR
using default dll : d3dwaq_openpb.dll

Where could the problem be? How do I rectify it?

Thanks
Mary
Christophe Thiange, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Jedi Knight Posts: 125 Join Date: 11/15/12 Recent Posts
Hi Mary,

Look at this line:
forrtl: severe (47): write to READONLY file, unit 32, file C:\Deltares\projects\imb\leuven\WQ\IMBwq.mon


Could it be your monitoring file (IMBwq.mon) was already open ? Do you get this error every time?

Regards,
Chris
Mary Akurut, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Youngling Posts: 18 Join Date: 3/14/13 Recent Posts
Dear Chris,

I figured it was the .mon file and deleted it. I started afresh but the simulation can not go beyond below:
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
???????????????????? D e l f t 3 D - D E L W A Q ????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????? D-Water Quality ??????? D-Ecology ??????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
? Deltares, DELWAQ2 Version 5.01.02.000000, Aug 20 2013, 10:33:15 ?
? Deltares, P.O. Box 177, 2600 MH Delft, The Netherlands ?
? Sales : sales@deltaressystems.nl tel: +31 (0)88 335 8188 ?
? Support options: support@deltaressystems.nl tel: +31 (0)88 335 8100 ?
? Open source website and forum: http://oss.delft3d.nl/ ?
? Copyright (c) 1993-2013 Deltares ?
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

runid : IMBwq

Parallel processing with 1 processor(s)

SIMULATION STARTED

INTEGRATION ROUTINE = 16

I am simulating 6 years and the hydrodynamic iput is stored every 10 days. How can I proceed?

Mary
Christophe Thiange, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Jedi Knight Posts: 125 Join Date: 11/15/12 Recent Posts
Hi Mary,

It would help if you could attach your *.lst file.
Christophe Thiange, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Jedi Knight Posts: 125 Join Date: 11/15/12 Recent Posts
That's the *.lsp file, I need the *.lst one.

You can attach files by clicking the attach files button, just next to publish, makes it easier to read the thread.
Mary Akurut, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Youngling Posts: 18 Join Date: 3/14/13 Recent Posts
Am sorry..Please see the .lst file attached

Attachments:

Christophe Thiange, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Jedi Knight Posts: 125 Join Date: 11/15/12 Recent Posts
Mary, can you post the monitoring file too ?
Mary Akurut, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Youngling Posts: 18 Join Date: 3/14/13 Recent Posts
Please see .mon file attached

Attachments:

Christophe Thiange, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Jedi Knight Posts: 125 Join Date: 11/15/12 Recent Posts
Will have to run it myself to see what is going on.

Can you zip your input file (*.inp) and com-* files together and post them here ?
If the file size is too large, let me know.

Chris
Mary Akurut, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Youngling Posts: 18 Join Date: 3/14/13 Recent Posts
Please see WQ folder attached

Attachments:

Christophe Thiange, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Jedi Knight Posts: 125 Join Date: 11/15/12 Recent Posts
Hi Mary,

Looks like your input is somehow confusing Delwaq...

Try to start simple and gradually build up your model. Now it's kinda hard to "debug" it.

Did you run a simple continuity simulation? How did that go?

Good luck,
Chris
Mary Akurut, modified 6 Years ago.

RE: Error in Waq (2)

Youngling Posts: 18 Join Date: 3/14/13 Recent Posts
Thanks Chris for your suggestions. I rebuilt the model afresh starting with simple processes and now generally upgrading it. It is now running although I still have to make adjustments in the processes.