Message Boards

Back

RE: Problem running in Win 10 Pro

TV
tan vu, modified 1 Year ago.

Problem running in Win 10 Pro

Youngling Posts: 3 Join Date: 9/22/17 Recent Posts
Dear all,

I am trying to make my first model using iMOD following the instruction video step by step. However, I got some problems:

1. when I import file "island.gen", the name of polygons are not correct (named SHAPE 1 to SHAPE 8) - please see Fig 1
2. when I generate the idf, the field visualized is always SHAPEID even Level is applied - please see Fig 2
3. when I create GEN, only first polygon is accepted, other will be not assigned properties such as ID, name, ... even declared already. - please Fig 3
4. when I install in drive D, program often stop suddenly and I have to install in drive C.

Please help me to figure out those problems, I run version 4.0.1 in Window 10 Pro.

Thank you for help
Tan
Peter Vermeulen, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Jedi Knight Posts: 122 Join Date: 11/11/13 Recent Posts
Hi,

I've noticed before that your country-settings might be a problem. iMOD assumes that comma's are delimiters in files and dots are decimal delimiters. Reading a GEN file or any other file in iMOD gives you a problem in that case. Could you verify that?

Regards,
Peter Vermeulen
TV
tan vu, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Youngling Posts: 3 Join Date: 9/22/17 Recent Posts
Hi Peter,

Right, it is true as in the image attaching, how can I fix it?

Many thanks,
Tan

Attachments:

Attachment

Peter Vermeulen, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Jedi Knight Posts: 122 Join Date: 11/11/13 Recent Posts
Hi,

I think you need to check your regional settings via the Control Panel of your computer. Then select the option [Region and Language] and then the from the tab [Formats] the option [Additional Settings], here you can see how decimal points are defined.

Kind regards,
Peter

Attachments:

Attachment

TV
tan vu, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Youngling Posts: 3 Join Date: 9/22/17 Recent Posts
Hi Peter,

I tried but not success, I will try in another computer and hope it works.

Thank you
FW
Frenki Widyantoro, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Youngling Posts: 2 Join Date: 10/8/17 Recent Posts
Hi Tan,

I have a same problem, is the problem solved?

Frenki
Peter Vermeulen, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Jedi Knight Posts: 122 Join Date: 11/11/13 Recent Posts
Hi,

The problem of the shape files for the ISLAND tutorial has been fixed in the coming release of v4.1 That was misprogrammed. The release is scheduled in the coming weeks.

Regards,
Peter Vermeuen
FW
Frenki Widyantoro, modified 1 Year ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Youngling Posts: 2 Join Date: 10/8/17 Recent Posts
Hi Peter,

thank you for that, can't wait for the release emoticon

Regards,
Frenki Tres Widyantoro
MG
Mark Wayne Gill, modified 3 Months ago.

RE: Problem running in Win 10 Pro

Youngling Posts: 1 Join Date: 8/25/18 Recent Posts

Your laptop or computer might not compatible with Windows 10. Try another version of Windows it might work for you. Go2top.